5 localuri cu opțiuni delicioase pentru vegetarieni
Fotografie de Bindu
Restaurante

5 localuri cu opțiuni delicioase pentru vegetarieni

Iași local
Povestitor și community builder pentru industriile creative din Iași, cu peste 11 ani de experiență.

Preferințele culinare devin tot mai variate, iar localurile din Iași reușesc să țină pasul cu așteptările clineților care le trec pragul și să ofere experiențe complete. De la preferințele culinare la cum arată spațiul per se, de la ospitalitate la dorința de a reveni, toate aspectele contează în crearea unei relații care să depășească zona pur tranzacțională și să producă o diferență memorabilă.

Am ales cinci locuri în care vegetarienii se simt ca acasă. Unele sunt adaptate în totalitate universului din care fac parte, altele propun măcar câteva opțiuni coerente în sensul ăsta.

Andalu

Pentru mine, ospitalitatea supremă este să am contact direct cu cei care dețin restaurantul, bistro-ul, cafenea, nu contează. În felul acesta, am șansa să construiesc un minim de relație cu cei de la cârmă și să le aflu povestea, motivația, ambițiile. Andalu este așezat frumos în dealul Copoului, dar în planul doi, nu la buza bulevardului Carol I, ceea ce face ca atmosfera să fie mai intimă. Vegetarienii care ajung în acest restaurant cu specific spaniol (Olé!), au ocazia să se răsfețe în fel și chip. Bine ar fi să încerce un exercițiu colaborativ și să împartă mai multe feluri de tapas între ei că doar asta e toată bucuria. Eu mă satur greu de baby calamari prăjiți cu sos alioli de portocale, de caracatița pe grătar și de cartofii prăjiți cu sos picant.

Bindu

Dacă ar fi să mă rezum la un singur lucru care face locul ăsta special, pe lângă faptul că au un meniu vegetarian destul de generos, ar fi poziționarea. Nu avem multe localuri în Iași care să aibă o comunicare vizuală cu un parc, însă aici ai senzația că te uiți la un tablou viu. Poți admira peisajul din interior sau de pe terasă, de unde ai ocazia să auzi și zumzetul orașului, vibrația specifică zonei centrale din oraș. Pe lângă sandwich-ul verde cu halloumi, pesto, legume și pâine proaspătă, îndrăznesc să îți recomand să încerci și cocktail-urile. Alege ce vrei, gazdele știu ce au de făcut. Dacă e să pariez pe ceva, atunci orice are gin sau amaretto este o opțiune sigură.

Cuib

E primul loc care îmi trece prin minte când mă gândesc la mâncare vegetariană în Iași. Pe lângă meniul gândit da capo al fine ca să fie placul vegetarienilor, CUIB vine cu o întreagă experiență la pachet. Indiferent că vrei să cumperi produse realizate de creatori locali sau ești curios să afli ce mai pune la cale Asociația Mai Bine, spațiul ăsta îți deschide perspectivele și te ajută să fii la curent cu ce se mai întâmplă în comunitatea din Iași. Eu merg acolo pentru borșurile extrem de savuroase, care sunt foarte aproape ca gust de ce face mama acasă sau de ce îmi trimitea în pachet când eram studentă.

Trufanda

Pentru cei care iubesc viața urbană cu tot ce înseamnă ea -- agitație, zgomot, trotinete, biciclete, trafic de toate felurile -- Trufanda este locul potrivit unde poți experimenta asta. Partea spectaculoasă este dată de faptul că, de pe terasa plină de plante, ai ocazia să vezi o fațadă a Palatului Braunstein, proaspăt restaurat și deschis. Deși nu este un restaurant dedicat doar vegetarienilor, există câteva opțiuni foarte tentante. Preparatul meu preferat este toastul cu vinete coapte, roșii cherry, salată și alte ingrediente care fac casă bună împreună. Până la urmă, cine rezistă în fața mirosului de vinete coapte cu un pic de usturoi?

ZORI

Un restaurant-bijuterie așezat într-o zonă emblematică a orașului, ZORI propune o abordare mai îndrăzneață și un disconfort culinar necesar ca să descoperim și să redescoperim gusturi și texturi de toate felurile. Deși profilul nu este unul cu specific vegetarian, opțiunile din meniu dedicate acestui segment de clienți arată cât potențial există în direcția asta. Dacă mai multe mâncăruri ar primi grija, atenția și obsesia pentru gust cum o primesc aici, cred că mai mulți dintre noi am lăsa carnea deoparte mai des. Brânza de capră în kataif, cu roșii, castraveți, măsline și alte bunătățuri, alături de ardeii kapia copți cu tofu, hummus cald și salată m-au surprins într-un mare fel.

Acestea sunt doar câteva dintre opțiunile la îndemâna vegetarienilor, dar poți încerca și localurile din lista de mai jos:

  • Acaju
  • Krud
  • Little Hanoi
  • Oliv
  • Toujours

Nu rata:

Fotografie de Toujours

Fine dining, Restaurante
Toujours este cel mai apreciat restaurant din Iasi pe TripAdvisor, fiind premiat de mai multe ori în ultimii ani. Un restaurant casual cu bucătărie europeană, mâncare rafinată și o mulțime de opțiuni vegane.
Arată mai mult

Fotografie de Zori Restaurant

Fine dining, Restaurante
ZORI este despre o nouă abordare a tot ceea ce înseamnă experiențele pe care le poți avea într-un restaurant din Iași. Un meniu creativ și autentic de "Fain" Dining, creat de chef-ul marian Zăncianu.
Strada Sfântul Andrei Nr. 67, Iași 700028
Arată mai mult

Fotografie de Bindu

Restaurante, cafea de specialitate
Bindu este o cafenea prietenoasă cu animalele de companie, care servește mic dejun delicios, brunch, cafea de specialitate și băuturi. Terasa este orientată spre Parcul Teatrului Național din centrul orașului, astfel încât te bucuri de o vedere frumoasă spre copacii și aleile din jur.
Strada Ion C. Brătianu 36, Iași 700259
Arată mai mult

Fotografie de CUIB

Restaurante
Cuib este mai mult decât o bucătărie care prepară produse delicioase din ingrediente locale. Este o comunitate cu misiunea de a îmbunătăți viața oamenilor prin alternative durabile. Acest restaurant cozy este găzduit într-o casă frumoasă, cu o grădină, perfectă pentru cei care vor să petreacă timpul aici vara.
Strada Gavriil Musicescu 14, Iași 700259
Arată mai mult

Fotografie de Little Hanoi Iasi

Restaurante
Un restaurant vietnamez autentic din centrul Iașului, lângă Palas, condus de Binh Minh, care a adus la Iași rețetele copilăriei sale în Vietnam.
Strada Sfântul Lazăr 55, Iași 700044
Arată mai mult

Fotografie de Andalu

Restaurante
Îl puteți găsi pe Andalu în minunatul cartier Copou. Veți obține pentru a gusta cele mai bune paella din oraș în acest restaurant bine stabilit spaniol. Și multe altele!
Arată mai mult

Fotografie de Acaju

Baruri, Cafenele
La Acaju vei găsi o comunitate de oameni creativi care au crescut împreună, au împărtășit povești și au devenit prieteni printre petreceri și evenimente destinate ieșenilor. 
Strada Anastasie Fătu nr. 2A, Iași 700128
Arată mai mult

Fotografie de Andrei Ignia

Restaurante
Mese casual pe gustul Iașului într-un restaurant cochet din inima orașului, lângă Piața Unirii. Echipă tânără și pasionată, folosește doar ingrediente locale alese manual.
Arată mai mult

Fotografie de Krud - Facebook

Fine dining, Restaurante
Produse locale, alimente sănătoase. Natura iubitoare, arome pline de viață, mâncăruri bogate și viață sănătoasă, cu un vin bun și o masă reală. Krud vine in sprijinul producatorilor locali prin utilizarea ingredientelor locale in preparate unice. De asemenea, are o grădină minunată unde vă puteți bucura de o cină minunată.
Arată mai mult

Fotografie de Oliv - Facebook

Bistrouri, Restaurante
Culoarea are gust, spune Oliv. Situat în apropierea Gării, Oliv este unul dintre cele mai gustoase locuri de street food din Iași. Cu tacos, sandwich-uri și unii dintre cei mai buni cartofi prăjiți pe care îi vei gusta vreodată, Oliv este locul perfect pentru mâncarea din mers.
Str. Sfântul Petru Movilă 68, Iași 700259
Arată mai mult

Distribuie