Cu mașina personală
Fotografie de Andrei Cucu
Transport în Iași

Cu mașina personală

Ce trebuie să știi dacă ai de gând să vii cu mașina la Iași sau să închiriezi una aici.

Traficul din Iași este destul de aglomerat, mai ales dimineața (8-10 AM) și seara (5-7 PM), așa că s-ar putea să vrei să eviți aceste intervale de timp dacă trebuie să ajungi repede undeva. Weekend-urile sunt însă ideale pentru condus, iar locurile de parcare sunt mai ușor accesibile. 

Vehicule electrice

Aeroportul are o parcare unde îți poți lăsa mașina în singuranță. Poți verifica prețurile și detaliile aici. De asemenea poți încerca și una dintre parcările private, cum ar fi Sky Rent & Park.

Parcări în oraș

Dacă vrei să parchezi în oraș, majoritatea parcărilor aparțin de Primărie, iar costul este de aproximativ 5 lei pe oră, pe care îl poți plăti fie direct la parcometru în anumite locuri, fie la angajați ai Primăriei în cele mai multe cazuri. Alternativ, în general parcarea este permisă pe marginea străzii pe arterele secundare, însă e recomandat să urmărești cu atenție indicatoarele stradale pentru a te asigura că nu parchezi ilegal. 

Vehicule electrice

Există și multiple stații de încărcare pentru mașini electrice: EVConnect, Virta și Renovatio. Aruncă o privire la harta de mai jos pentru a găsi locațiile lor.

Dacă nu vrei neapărat să conduci, poți verifica aici opțiunile de taxiuri și ride sharing din Iași.

Vrei să descoperi mai multe?

Cum ajungi la Iași
Cum ajungi la Iași
Transport în Iași
Cum ajungi la Iași
Transport în Iași

Distribuie